Back to All Events

9 hümni vabadusele / Jõulujazz 2018

  • Alexela Kontserdimaja (map)

Jõulujazz 2018
9 HÜMNI VABADUSELE
K 28. november 2018 kell 19.00 Alexela Kontserdimaja

Üheksa uut hümni vabadusele, koos Eesti hümniga on neid kümme. Üks iga dekaadiaastate kohta – mis on kandnud endas ilu ja valu, vaesust ja rikkust, kaotust ja leidmist, sõda ja armastust.

"9 hümni vabadusele" on üheksaosaline uudisteos, mille loovad üheksa eriilmelist Eesti jazziheliloojate kooslust ning mille iga osa sümboliseerib ühte olulist sündmust või persooni Eesti Vabariigi ajaloos ning on teenäitajaks eestlase südamesse. Koos jazzmuusikutega astuvad kontserdil lavale pärimus-, rokk-, elektroonilise ja teiste žanrite muusikud.

Uudisteoste autorid on hinnatud jazzmuusikud, ansamblite liidrid ja heliloojad ning igaüks neist on valinud endale põnevad loovpartnerid – Maria Faust ja Kirke Karja, Kadri Voorand ja Kristjan Randalu, Mingo Rajandi ja Meelis Vind, Holger Marjamaa ja Raun Juurikas, Mairo Marjamaa ja Sander Mölder, Peedu Kass ja Siim Aimla, Raul Sööt ja Aleksander Paal, Joel Remmel ja Paul Daniel ning Tanel Ruben, Jaak Sooäär, Ivi Rausi ja Laura Põldvere.

Teose seob üheks tervikuks lavastaja Eva Koldits, kontserdi muusikajuht on Siim Aimla. Solistid on kas heliloojad ise või nende poolt valitud tippmuusikud. Kaasa teevad Politsei- ja Piirivalveorkester, erinevad keelpillide kooslused ning koor. Teostes kasutatakse ka live elektroonikat ning eelsalvestusi.

„9 hümni vabadusele“ kuulub Eesti Vabariik 100 muusikaprogrammi. 2018. aastal on Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva aasta. Lähemalt muusikaprogrammi ja sündmuste kohta www.ev100.ee.

Korraldus: Eesti Jazzliit, Jazzkaar
Kontserdist toimub otseülekanne ERRi tele- ja raadiokanalitesse.

Eva Koldits – lavastaja
Siim Aimla – muusikajuht