Ilmus uus album "Üks-Teist"
 

Sõbrapäevaks on valmis saanud lauljatar Ivi Rausi uus album “Üks-Teist”, kus peal 11 lugu, mille muusika on loonud Ivi Rausi ja sõnade autor on Anneliis Kõiv. Kaht naist seob enam kui paarikümne aastane sõprus.

 "Albumi muusikaline keel on jazzilik. Siin on post-bluesi, heatuju bossat,  prantsuse kohviku svingi, acid jazzilikku elementi ja kerget ska fiili, mis kõik saanud alguse minu jaoks tähenduslikust sõbrast ja tekstist", tutvustab plaati Ivi Rausi. "Oleme kahe aastakümne jooksul jälginud ja toetanud teineteise loomingulist kujunemist üks-teise jaoks olemas olles”, lisab Ivi. 

 Anneliis Kõiv peab aastajagu kestnud ühist loomeprotsessi omamoodi pühitsuseks nende kahe kontrastiderohke loojahinge truule sõprusele. “Serveerime teile omanäolise, üheteistkümne käigulise muusikalise õhtusöögi, milles iga uus käik on eelmisest pisut erinev, avades naiseks olemise võlu ja valu, sõprust, armastust, rõõmu ja igatsust", toob välja Anneliis.

 Plaadil musitseerivad suurepärased Eesti jazzmuusikud: Raun Juurikas klahvpillidel, Karl M Pennar - kitarril, Robert Rebane basskitarril, kontrabassil ja akordionil, Ahto Abner trummidel, Kristjan Kallas congadel, Mihkel Metsala flüügelhornil. 

Album on salvestatud ja miksitud Peeter Salmela stuudios. Plaadi masterdas Siim Mäesalu.

 Muusika ja arranžeeringud, mis rikastatud kaastegevate muusikute ideedega, on loonud Ivi Rausi.

 "Üks-Teist" valiti Raadio Tallinna 2021.a. märtsikuu plaadiks.

Plaadi väljaandmist toetasid Kultuurkapital ja Hooandjad.